Tabor Logarska dolina

Petek, 4. 6. 2021

Po dobrem in trdnem spancu nam je teknil v slast dober zajtrk: domača marmelada/med in domače maslo. Nato smo odšli s škratom Nejkom v pravljično deželo, kjer smo prisluhnili pravljicam in našli težko pričakovan zaklad. Po okusnem kosilu pa nas je pričakal avtobus, ki nas je odpeljal domov v objem našim staršem.

Četrtek, 3. 6. 2021

Prebudili smo se v sončno jutro ter se najedli okusnega zajtrka. Potem pa nas je obiskala pastirica Mica, s katero smo ustvarili unikatne izdelke s polstenjem volne – filcanjem. Seveda smo prosti čas izkoristili za igro na travnatem igrišču in petjem pesmic. Po kosilu smo odšli na krajši pohod, kjer smo spoznavali različne rastline ter jih okušali in vonjali.  Ko se je mračilo pa smo nekateri prijetno utrujeni odšli spat, drugi pa na krajši večerni sprehod z lučkami.

Sreda, 2. 6. 2021 – Žabice in Levčki:

Pričakal nas je čudovit sončen dan in po malici smo se odpravili v sobice, ki so nas navdušile. Po odličnem kosilu smo raziskali okolico in se igrali na igrišču ob pravljičnem gozdu. Po malici smo se odpravili do slapišča, kjer smo si zaželeli eno željo in vrgli v vodo kamenček, da se uresniči. Ujel nas je dež, zato smo se odpravili nazaj, kjer smo imeli zabavo s plesom v skednju. Po večerji smo šli v sobe, se stuširali, poslušali pravljice in zadovoljni in utrujeni zaspali. Kakšen čudovit dan. Se slišimo jutri😎

Torek, 1. 6. 2021 – 2. dan

Prejšnji večer smo nekateri prej, nekateri malo pozneje, utrujeni zaspali (tudi kakšna solzica je spolzela po ličku, ampak smo vse z nekaj objemčki in pravljico posušili).

Po zajtrku nas je v »skednju« obiskala pastirica Mica in nam razložila kakšen je pravzaprav njen poklic. Pastirji lahko pasejo različne živali, ona pač samo ovce.  Razdelila nam je volno, da smo jo potipali, poduhali, gledali… Nato smo jo s posebnim postopkom, ki se mu reče polstenje, spremenili v umetniško sredstvo in ustvarili slike. Da pa lahko nastane umetniška slika iz volne, smo potrebovali ogromne količine milnice; joj, ko bi vi videli, koliko je bilo v »skednju« pene!

Po zasluženem kosilu smo si privoščili pol urice za predah, nato pa veselo na igrišče. Lastnica Andreja nas je povabila na vhod v Pravljični gozd, kjer smo priklicali škratka Nejkota. Kako prijeten in prijazen škrat je to! Z dolgo, kodrasto, sivo brado in lasmi, ter iskricami v očeh. V rokah je imel palico-rogovilo s kar sedmimi vrhovi. Popeljal nas je v pravljični gozd, kjer smo se sprehodili med pravljicami in pravljičnimi junaki. Malo nas je bilo sicer strah, da nam bo škrat Zvonko kaj ponagajal – ker škrat Zvonko pač nagaja, ampak smo se mu uspešno izognili. Na koncu poti Pravljičnega gozda, pa smo našli celo skriti zaklad, ki smo ga pri večerji s slastjo pojedli.

Pa se današnji dan izteka. Jutri odhajamo domov. Vsi sicer nismo še čisto prepričani, ali nam je to všeč ali ne.

Mravljice in Ježki z vzgojiteljicami in vzgojiteljema.

Ponedeljek, 31. 5. 2021 – 1. dan

Vznemirjeni in razigrani smo končno prispeli v Logarsko dolino. Med vožnjo z avtobusom smo komaj dočakali skalo Iglo, katero je velikan od jeze, ker mu je umrla žena Velebaba, zalučal, da se je le ta zapičila naravnost v tla. Ko smo prispeli v penzion Na razpotju, nas je z nasmeškom na obrazu pričakala lastnica Andreja in nas kar takoj povabila na čaj in malico. Ko smo se nastanili po sobah, smo si ogledali še okolico penziona in se poigrali na prelepem zelenem igrišču. Po kosilu smo si nekoliko oddahnili od vsega vznemirjenja, nato pa nas je že čakal gozdar, gospod Marko, ki nas je povabil v gozd. Razložil nam je, kako se v gozdu obnašamo in nas skupaj odpeljal raziskovat gozd-dnevno sobo gozdnih živali. Najprej smo z vsemi čutili začutili utrip gozda, nato pa si je vsak izbral eno drevo in se z njim povezal. Pokazal nam je nekaj strupenih in nekaj užitnih rastlin. Razdelil nam je ogledalca, s pomočjo katerih smo opazovali krošnje dreves in ples oblakov nad nami. Po obisku gozda nas je že čakala večerja, nato pa pravi disko žur: z lučkami, glasbenimi željami in vsem kar spada k pravemu žuru. Prijetno utrujeni se veselimo počitka.

Mravljice in Ježki z vzgojiteljicami in vzgojiteljema.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost